Hur gör vi?

Så här skapar vi My Foodie®:

Noga utvalda råvaror + svensk vetenskap + noga utvalda förpackningar
= kärlek från lund

Noga utvalda råvaror

Grunden till My Foodie® är våra näringsrika och noga utvalda råvaror. Ja, vi har varit så pass noga att de dessutom är fria från de 14 vanligaste allergenerna.

Basen

Potatis

Visste du att potatis är en av de få råvaror som du kan överleva på? Potatis består av en perfekt mix av viktiga vitaminer, mineraler, kostfibrer, protein och kolhydrater som gör att den nästan har allt kroppen behöver.

Rapsolja

Visste du att om du dricker en My Foodie® 250ml så får du i dig ca 50% av ditt dagliga behov av Omega-3 från rapsolja? Rapsoljan är den vegetabiliska olja med ovanligt hög andel Omega-3 och ett gynnsamt högt förhållande till Omega-6 fettsyror.

Äpplet

Nästa utmaning var att göra My Foodie® så god och drickvänlig som möjligt och därför blev nästa steg att blanda i äpple.

Smaken

För att göra produkterna ännu godare valde vi ut ETT unikt nordiskt bär för varje smak som också bidrar med viktig näring.

Blåbär

Blåbär är fullproppade med antioxidanter.

Hallon

Visste du att av bär är hallon ovanligt rik på B-vitaminet Folat som du behöver för att bilda nya celler och röda blodkroppar?

Havtorn

Visste du att C-vitamin mängden i havtorn är minst 3X så stor som för apelsiner?

Och slutligen!

Våra produkter består av ovan noga utvalda råvaror och lika noga har vi varit med de ingredienser som förbättrar produktens hållbarhet, smak och färg: citron och lila morotsjuice från koncentrat, samt stabiliseringsmedel från rödalg (karragenan) och naturlig arom.

+ Svensk vetenskap

För att blanda våra noga utvalda råvaror behövde vi hitta en lösning. Rapsolja ville inte lösa sig med potatis. Forskning vid Lunds universitet gav svaret och vi fick då fram vårt unika patent:
värmestabil vegetabilisk emulsion rik på Omega-3.
Denna emulsion blandas sedan med övriga ingredienser och bildar My Foodie®.

+ Noga utvalda förpackningar

Bäst för naturen hade varit att inte ha några förpackningar alls, men hur hade det sett ut? Våra förpackningar går att återvinna så att vi tillsammans kan bidra till en bättre miljö. Det är bra.
Glas: Glas kan återvinnas ett obegränsat antal gånger. Därför ett bra val för vår natur.
Kartong: My Foodie® 1l är förpackad i kartong. Det blir helt enkelt lättare för dig att bära, och miljövänligt eftersom kartong lätt kan bli till nya förpackningar.

= Kärlek från Lund

My Foodie® är paketerad och på väg ut till dig.
Full av kärlek från Lund.