NU LANSERAS ”VÄRLDENS BÄSTA MELLANMÅL”

My Foodie by Veg of Lund är en patenterad dryck som nyligen fick utmärkelsen “världens bästa mellanmål” på World Food Innovation Awards i London. Den smakfulla innovationen ger ca hälften av det dagliga behovet av Omega-3 och är fri från alla livsmedelsverkets 14 listade allergener. Basen består av svensk eller ekologisk potatis och raps- olja. Den innehåller inga tillsatser, konserveringsmedel eller tillsatt socker. Bara naturliga vitaminer, mineraler och näringsrika nordiska bär.

Bakom nyheten My Foodie står entreprenörsföretaget Veg of Lund. Målet var att skapa ett näringsrikt och vegetabiliskt mellanmål för alla som ibland, eller alltid, väljer en växtbaserad kost. Det drickbara mellanmålet påminner om en smoothie, men ingrediensen som gör My Foodie så mättande är den patenterade basen av potatis och rapsolja. Den fylliga smaken och lena karaktären går väl ihop med bären i de tre smakerna; blåbär, hallon och havtorn.

–Vi ville skapa ett mättande och näringsrikt vegetabiliskt mellanmål som smakar gott och kan drickas i farten. Vi upptäckte att potatis och rapsolja mättar bra och innehåller massor av näring, men vårt problem var att dessa ingredienser inte normalt sätt löser sig med varandra. Precis som olja och vatten. Genom forskning vid Lund Universitet fann professor Eva Tornbergs en lösning på problemet, resultatet blev en patenterad livsmedelsinnovation som vi kallar My Foodie, säger Thomas Olander, VD Veg of Lund AB.

Idén till denna mellanmålsdryck föddes ur tre insikter; att konsumenter äter allt mer växtbaserat, att konsumenten har blivit mer hälsomedveten och att on-the-go-trenden växt sig allt starkare.

–Jag tror att vi har skapat ett unikt mellanmål med ett genomtänkt innehåll som ingen tidigare har smakat på. Vi ser att kategorin ”on-the-go” växer kraftigt, men att det är ont om just goda växtbaserade produkter som mättar och smakar gott, fortsätter Thomas Olander.

My Foodie lanseras nu exklusivt hos Urban Deli. Från vecka 38 säljs den även i andra livsmedelsbutiker runt om i Sverige.

Ladda ned PDF

FÖR MER INFORMATION ELLER BILDER VÄNLIGEN KONTAKTA:

Sara Ullmark, Food & Friends
sara.ullmark@foodfriends.se, 073 968 22 36

 

Thomas Olander, VD Veg of Lund AB
Thomasolander@vegoflund.se, 070 935 98 63